Når du køber lydsystemer handler det ikke kun om at købe lydsystemer af høj kvalitet. Det er naturligvis vigtigt, men på samme tid er der også flere forskellige tips og tricks, som du kan benytte til at få mest muligt ud af dine lydsystemer.

Læs vejledningen

Den ligger lige til højrebenet, men der er mange som ikke læser manualen, når de køber nye lydsystemer. Men der kan du læse om opsætning og placering og blive klog på, hvordan du kan placere dine nye lydsystemer bedst i dit hjem.

Pas på dine lydsystemer

Ofte står vores højtalere i vores stue eller andre områder i hjemmet, hvor vi bevæger os tit og ofte. Derfor kan det være at du måske placerer ting ovenpå dine højtalere som fx potteplanter eller anden dekoration. Hvis du ønsker at passe bedst på dine lydsystemer, bør du ikke placere noget ovenpå dem. Så undgår du ridser, vandspild og andre ulykker.

Måske lægger du tit din telefon ovenpå højtaleren, når du lytter til musik. Her kan du passe på såvel din telefon som dine højtalere ved at investere i et af de mange mobilcovers, som du kan finde online.

Vær opmærksom på lydstyrken

Det er fedt at høre høj musik for fuld knald, men det er vigtigt at bemærke at alle højtalere kan hurtigt blive slidt op, hvis lydstyrken er for høj eller hvis der er for meget forvrængning. Faktisk har over en halv million danskere tinnitus. Derfor kan du passe på dine lydsystemer og dine egne ører ved ikke at skrue lydstyrken alt for meget op.

Hvilke kabler skal du vælge?

Når du køber lydsystemer er det vigtigt at regne med at skulle købe et godt kabel. Du kan sagtens finde højtalerkabler til en god pris, og det kan give dig en bedre lyd både med store og små lydsystemer.

Du bør ikke købe et alt for langt højtalerkabel. Dette kan påvirke forbindelsen og føre til et signaltab. Som en tommelfingerregel kan du gå efter et højtalerkabel som er kortere end 15 meter. Hvis du ikke kan leve uden et langt kabel, bør du vælge et tykt kabel, så du mindsker signaltabet.

Faktisk er en god forbindelse via et højtalerkabel også altafgørende for signalet. Derfor skal du sørge for at kablet sidder godt fast i højtaleren, forstærkeren osv. Du kan også forbedre lydkvaliteten ved at spænde efter hver anden måned.

Følg med i de seneste nyheder

Lydsystemer bliver løbende forbedret og derfor bør du ikke kun læse op på dem i dag, men også i fremtiden. Du kan følge med i nyheder om højtalere, og på den måde kan du sikre at du altid får mest muligt ud af dine lydsystemer.

Author