Tro det eller ej, men faktisk er smart-højttalere næsten allerede fem år gamle. Der skulle måske gå et lille øjeblik, før folk i teknologisektoren helt forstod, hvad der var tale om. Men nu bruger flere og flere privatpersoner og virksomheder penge fra sine opsparinger eller penge fra erhvervslån fra fx https://qred.com/dk/ på at købe smart-højttalere. Men hvordan ser fremtiden ud for disse smart- højttalere?

Hvad er en smart-højttaler?

Du har sikkert set dem, men for en god ordens skyld vil vi gerne forklare, hvad en smart højttaler rent faktisk er. Der er tale om en højttaler, som har en indbygget virtuel assistent. Det betyder, at du ikke kun kan bruge den til at afspille musik. Du kan også benytte forskellige kommandoer til fx at få en opdatering på vejret, at indstille alarmen til, hvornår du skal vågne op den næste dag osv.

Hurtigtvoksende marked

Alene i 2018 blev der solgt omkring 86 millioner smart-højttalere over hele verden. Der er tale om et hurtigtvoksende marked, og eksperter peger på, at væksten inden længe vil vokse med 82 procent til 208 millioner solgte enheder. Andre eksperter forudser, at der allerede i 2020 vil være flere amerikanske hjem, der har en smart-højttaler, når man sammenligner med hjem, der ikke har en. Det er naturligvis tal fra USA, men det kan give os en god idé om, hvad vi også kan forvente i Danmark.

Tendenser inden for smart lydsystemer

Hvilke andre tendenser er der for smart-højttalere? Hvad bliver smart-højttalere brugt mest til? Du har sikkert allerede gættet det! Den mest hyppige kommando er at spille musik, mens den næstmest populære valgmulighed er at få en opdatering på vejret. Nedenfor kan du se en liste over de mest hyppige kommandoer for smart lydsystemer i USA:

  • Afspil musik
  • Få en opdatering på vejret
  • Stil et generelt spørgsmål
  • Indstil alarmen
  • Tjek klokken
  • Få nyhederne
  • Lyt til radio
  • Fortæl en joke
  • Tjek et resultat eller en opdatering for en sportsbegivenhed
  • Modtag påmindelser

Nye metoder til at lytte til musik

Det kan godt være at vi allerede mest af alt bruger vores smart-højttalere til at lytte til musik, men i fremtiden vil vores musikoplevelser på de smarte enheder være meget anderledes. Der kommer til at være mange flere forskellige kommandoer, som vi kan benytte til at komme tættere på vores ønsker, når vi benytter vores smart-højttalere.

Især pladeselskaberne vil sælge mere

Udviklerne bag markedets smart-højttalere holder kortene tæt på kroppen, når det kommer til hvordan de er designet til fx at afspille musik. Derfor er der flere forskellige virksomheder, som arbejder på at afkode algoritmerne for de forskellige smarte lydsystemer.

Der er ikke meget information om de algoritmer, der bestemmer hvordan musikken bliver personaliseret for brugeren. Men der er mange, som ønsker at vide det.

Derfor har flere forskellige pladeselskaber dedikerede teams, der arbejder hårdt på at afkode algoritmerne, så de kan få en bedre forståelse af, hvordan deres musik kan blive spillet rundt omkring i de forskellige hjem.

Author