Står du og skal til at købe gave til en vaskeægte lydfanatiker? Det kan virke kompliceret. Er det ikke et felt, man selv bevæger sig rundt i, så bliver man let skræmt af de lange, tekniske produktbeskrivelser. Der skal ikke meget til, før man kommer i tvivl. Hvis du ikke længere ønsker bare at give gavekort til modtageren, så skal vi have lagt lidt overvejelser ind i købet. Så lad os starte med at kigge på, hvornår det giver mening at købe reelle lydsystemer. Herefter kigger vi lidt på, om nogle skønne alternativer passer bedre.

Inden der handles

Er man ude på dybt vand, når man sidder og kigger på lydsystemerne, så kan det faktisk være, at det giver bedst mening at søge andre veje. Det kommer helt an på personen, der skal modtage gaven. Mange, som forelsker sig lydens tekniske, forunderlige verden, er nemlig meget specifikke, når de selv vælger nyt legetøj til boligens allerede komplekse lydsystemer.

Hvis det er tilfældet, så bør man se på, om man kan udlede et produkt, som pågældende med sikkerhed vil værdsætte en opgradering af. Eller måske er der en ting, som vil kræve udskiftning med jævne mellemrum. Det kunne for eksempel ske, at lyden også skal være skarp på løbeturen, og gavemodtageren har en specifik model høretelefoner på til sport. Sådan et produkt vil jo blive brugt rigtig godt, og det kan være ganske fornuftigt altid at have et ekstra par. Er det ikke tilfældet, så kan det give mening at kigge på andre former for gaver, der relaterer sig til lyd, men uden kravet om teknisk viden.

Visualisering af lyden

Findes der en specifik sang, som modtageren elsker med hele sit væsen? Måske vil modtageren værdsætte kunst, der berører lige netop den sang. Hvis det er noget, som du kan spore dig ind på, så kan det være, at kombinationen mellem visuel kunst og lyd passer godt. Det kan være, at der allerede hænger bands eller kunstnere på væggene i boligen, for så er man i hvert fald sikker på, at et par flotte og unikke plakater kan passe lige ind.

Lydsporet på en specifik sang kan nemlig se utrolig specielt ud i sin visuelle form. Det er ikke blot et udtryk for vedkommendes personlighed, men kan være helt særligt med originalt design og går godt med boligens lydsystemer. Plakaterne behøver ikke at vise lydspor. Musikken har stor indflydelse på kunstens verden og findes i mange visuelle former. Er der tale om en større anledning, så kan man prøve at kontakte en ekspert inden for 3d-print. De vil sikkert være i stand til at lave en fysisk model ud af lydbølgerne. Lad bare opfindsomheden tage over.

Blanding af design og det praktiske

Det kan også være smart at tænke over, om der er nogle former for opbevaring eller eller udstillingsmontrer, der passer ind i modtagerens nuværende bolig. Er der vinylplader i særlige skænke eller på nogle unikke reoler, som er beregnet til den slags? Er der plads til udvidelse på den front? Overvejer man det praktiske i led med indretningen, så er der nærmest ingen grænser for, hvad man kan finde på.

Hvis førnævnte ikke inspirerer, så er det nok tid til at spørge rundt blandt familie og venner. Måske er der noget, som man har glemt. Eller måske kan tankerne, som man har haft forinden, inspirere dem, så man i samarbejde lander et nyt sted.

Author