Driver du professionelt landbrug med malkekvæg, så er du sikkert meget bevidst om, hvordan du hele tiden kan optimere produktionen i din virksomhed. Malkekvæg kan godt lide at høre musik, og de giver mere mælk, når de lytter til musik i langsomt og varieret tempo, har en ung forsker bevist. Forskeren opfandt sin egen musik og spillede den for malkekvæg, men du kan også spille Mozart eller stemningsfulde ballader.

Få et fedt lydsystem i stalden

Du kan derfor med fordel investere i et godt lydsystem, som du kan installere i stalden, så der kan spilles musik for køerne. De vil helt sikkert nyde det. Det stimulerer samtidig, at de leverer mere mælk, som du kan sælge, så du kan tjene penge på dit erhverv. Du kan faktisk reducere antallet af malkekvæg i stalden, som vil give det samme antal liter mælk, hvilket gavner klimaet og miljøet. Malkekøer kan dog også avles, så de bliver mere klimavenlige, men det er en helt anden historie.

Brug CRM til at holde styr på kunderne

Du har sikkert allerede indgået aftaler med mejerier, som du leverer mælk til. Men der kan også være andre kunder, som du ønsker at samarbejde med. Har du brug for et overblik over dine kunder, så kan du få et CRM system. Men hvad er crm for en smart løsning for dig? Det betyder Customer Relationships Management, og med dette it-system får du optimale betingelser for at pleje din kundedatabase. Du kan fx indtaste kundeoplysninger og følge transaktioner.

Find lydsystem til favorabel pris

Begyndt med at lave et budget over, hvor meget du har råd til at købe lydsystem for. Dernæst kan du tjekke og sammenligne priser online og finde frem til et lydsystem og en forhandler, som matcher dine behov. Du kan gøre brug af musikken i stalden, uanset om du driver økologisk landbrug eller konventionelt landbrug.

Author